Despre importanta unor Pompe Submersibile

Despre importanta unor Pompe Submersibile

Pompe submersibile

Aceste pompe submersibile sunt acele pompe capabile a alimenta cu apa potabila gospodariile dar pot la fel de bine servi si la furnizarea apei instalatiilor de irigare. Sunt foarte utile in special in zonele rurale unde nu exista apa curenta, dar si in zonele rezidentiale in dezvoltare, din jurul marilor orase. Pompa submersibila poate fi in multe cazuri o alternativa a hidroforului. Datorita functionarii in submersie a pompei evitarea coroziunii carcasei poate fi cel mai important aspect al sau.

Acest lucru se face posibil datorita materialelor rezistente la actiunea apei din care sunt fabricate de regula aceste pompe submersibile. Sorbul indeplineste un rol cheie si anume pe de o parte prin intermediul sau apa este trasa si impinsa spre consumator. El dispune de un filtru ce impiedica corpurile straine sau anume impuritati sa ajunga in apa furnizata spre consum. Pe de alta partet sorbul este piesa care impiedica coborarea apei inapoi in mediul de unde a fost trasa in pompa. De buna functionarea a sorbului poate depinde intregul ansamblu al unei pompe submersibile.

Utilitatea pompelor casnice in gospodarii este un fapt deja demonstrat. Avantajele folosirii uneia dintre variatele modele existente pot fi multiple. Pe piata sunt intalnite atat pompe pentru ape murdare cat si pompe submersibile pentru furnizarea apei casnice. Daca ne referim strict la cele pentru aplicatii casnice pornirea usoara sau protectia impotriva suprasarcinii constitue beneficii importante aduse consumatorului de acestea. De asemenea tot in sfera avantajelor pot fi incluse capacitatea de mentinere a presiunii la un nivel ridicat, optim a impinge apa spre consumator. Un aspect deloc neglijabil este acela ca motorul actionat electric al pompei submersibile poate fi conectat la un generator, acolo unde nu exista inca o retea electrica. Cele mai multe dintre pompele submersibile sunt dotate cu o protectie impotriva functionarii fara apa, tocmai pentru a preintampina avarierea motorului.

In acest fel se va asigura intreruperea curentului doar in cazurile lipsei apei in foraj prevenind astfel arderea rotorului. Unele tipuri de pompe mai ofera avantajul unei amorsari usoare, ceea ce inseamna ca aerul poate fi eliminat foarte usor de pe linia de aspiratie. Pompele submersibile sunt construite astfel a rezista coroiziunii apei, rolul cel mai important in acest sens revenindu-i carcasei. Un alt factor important ce contribuie la rezistenta sa in timp il reprezinta proiectarea componentelor pompei submersibile din materiale de calitate.