Premierul şi ministrul Sănătăţii au discutat despre cazul jurnalistei Magda Vasiliu care acuză că din cauza birocraţiei nu-şi poate îngriji copilul bolnav

Premierul şi ministrul Sănătăţii au discutat despre cazul jurnalistei Magda Vasiliu care acuză că din cauza birocraţiei nu-şi poate îngriji copilul bolnav„E public un caz care nu face altceva decât să atragă atenţia asupra birocraţiei care a ajuns los angeles cote extreme şi în cadrul Ministerului Sănătăţii. Mai ales cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi. Patru sute de mii de hârtii care trebuie plimbate de l. A. Medicul de familie l. A. Medicul expert care trebuie să-I dea scrisoare medicală, care trebuie să-I dea reţetă nu ştiu cine, care trebuie să se ducă pe urmă la farmacie, dacă nu le are pe toate trebuie să se întoarcă să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanţă cei aflaţi în situaţia aceasta”, i-a spus premierul ministrului Sănătăţii.

Tudose i-a cerut lui Bodog ca în termen de două săptămâni să vină cu un proiect de lege pentru reducerea birocraţiei.

”Nu se poate ca cineva care este l. A. Tratament în străinătate să fie nevoit să vină în ţară ca să demonstreze dincolo că e bolnav sau ceva de genul ăsta. Ce se întâmplă acum, pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii, cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a mai spus Mihai Tudose.

”Este adevărat, domnule prim-ministru…”, a răspuns Florian Bodog. ”Ştiu că-i adevărat”, i-a răspuns tăios Mihai Tudose.

Ministrul Sănătăţii a spus că a rezolvat cazul punctual pe care l-a semnalat premierul şi a promis că va lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri pe viitor.

”Domnule ministru, haideţi să nu rezolvăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistemul. Sistemul e defect rău. De 27 de ani înţeleg că toată lumea şi-a demonstrat capacitatea de a-l complicat şi mai tare. Haideţi să-l facem un percent mai simplu dacă se poate”, a spus Mihai Tudose.

La rândul său, şeful CNAS Marian Burcea a spus că în cazul Magdei Vasiliu, situaţia se va rezolva dacă se demonstrează că fiul ei are un handicap, el precizând că legislaţia nu oferă mamelor concediu medical decât pentru copiii care au până în şapte ani, singura excepţie fiind petru cei cu dizabilităţi.

„Potrivit legii, pentru copiii de peste şapte ani, mama nu mai beneficiază de concediu medical, decât dacă cel mic are un handicap şi înţeleg că băieţelul despre care vorbim are choose ani. Trebuie să demonstrăm că are un handicap pe nişte hârtii. Vreau să nu se interpreteze greşit, facem tot ce este posibil, dar trebuie să respectăm nişte reguli. Doamna are nevoie de concediu scientific şi dacă mă întrebaţi pe mine, handicap mai mare decât boala asta nu cred că există, vorbesc în calitate de medic. Eu vreau date corecte de l. A. Familie ca să putem rezolva repede situaţia. Este uşor de spus că nu îi dăm concediu pentru că acel copil are mai mult de şapte ani, dar haideţi să vedem în ce condiţii se poate rezolva, cum îi putem ajuta. Trebuie să demonstrăm cât mai fast că acest copil are un handicap”, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, citat de Mediafax.

Marian Burcea a precizat că, joi dimineaţă, a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe această temă. Ministrul i-a cerut să rezolve această problemă, şeful CNAS menţionând că aşteaptă anumite documente din partea Magdei Vasiliu.

Prezentatoarea principalului jurnal de ştiri de los angeles Prima TV, Magda Vasiliu, a scris pe Facebook că nu îşi poate lua concediu scientific pentru a-şi însoţi băieţelul bolnav de most cancers l. A. Tratament în Italia din cauza birocraţiei excesive din România. Ea a arătat calvarul birocratic prin care trece în România, deşi băieţelul este tratat în Italia cu atenţie şi grijă, fără asigurare.

„Birocraţia e ajunsă los angeles cote excessive şi în Ministerul Sănătăţii. 400.000 de hârtii plimbate de l. A. Medic de familie los angeles expert, apoi l. A. Farmacie. Nu sunt sportivi de performanţă cei ajunşi în situaţia asta. Domnule ministru (n.R.: ministrul Sănătăţii), în două săptămâni aştept un proiect de reducere a acesti birocraţii", a spus premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta i-a atras atenţia lui Bodog şi legat de cazul jurnalistei Magda Vasiliu. .

"Cine e în străinătate los angeles tratament nu trebuie să vină in ţară să demonstreze", a mai spus Tudose.

"Am luat legătura cu mama copilului, situaţia e rezolvată şi am discutat şi cu preşedintele CNAS...", a răspuns ministrul Sănătăţii, însă şeful Executivului i-a replicat: "Degeaba rezolvăm probleme punctuale, sistemul e defect".

 


Nu ai unde sa-ti lasi copilul cat timp esti la serviciu?  Gradinita Particulara Prichindei si Voinicei este raspunsul la toate cautarile tale. 

Daca locuiesti sau lucrezi in Baneasa, noi suntem solutia la problema ta. Te asteptam intr-o zona linistita, ferita de traficul rutier, un mediu in care copilul tau se va simti ca acasa.

Suntem particulari si avem cresa, dar si gradinita in Bucuresti. Locatia este  in zona Baneasa, intr-o cladire pe trei nivele cu un spatiu generos de 500 mp si o curte de 1000 mp, din care jumatate a fost amenajata ca loc de joaca. 

Scopul nostru este sa le oferim copiilor o varietate de experiente valoroase, care sa ii ajute sa se dezvolte in toate privintele, sa-i faca mai capabili si mai creativi. 

Ne gasesti pe: http://prichindeisivoinicei.ro